Zo kies je een koffiezetapparaat die bij jou past!

Het is zover, jouw gouden oude koffiezetapparaat is eindelijk aan vervanging toe. Misschien was je nog steeds van de filterkoffie of koffiepads. Waar kies je dan nu voor? Ga je voor bonen, cups of blijf je bij de oude gewoontes? Wij geven tips bij het kiezen van een koffiezetapparaat die bij jouw past.

Verschillende soorten koffie

Afhankelijk van je smaak en behoefte aan gemak kun je kiezen uit verschillende soorten koffieapparaten voor het maken van filterkoffie. Zet je maximaal vier koppen koffie per keer, dan kun je ook kiezen voor een klein koffiezetapparaat. Dit neemt weinig ruimte in op het aanrecht. Wel zo handig.

Gebruikt je het liefst in je koffiezetapparaat bonen? Dan kun je kiezen uit een klassiek koffieapparaat voor filterkoffie, een koffiebonen-apparaat waar je de boontjes in gooit of een professionele koffiemachine.

Filterkoffie zetten met pads, dit zijn een soort kussentjes gevuld met gemalen koffie, is nóg gebruiksvriendelijker. De meeste apparaten die gebruik maken van pads zijn van Philips Senseo, dit is één van de meest verkochte koffieapparaten. Wil je een Senseo kopen, dan heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kan de hoogte verschillen; vraag je af of jouw kopjes onder het apparaat passen.

Sommige Senseo-machines zijn ook uitgerust met een melkopschuimer. Zo kan je naast een lekkere bak zwarte koffie ook een koffie verkeerd zetten. De Senseo-pads zelf zijn in verschillende smaken, waaronder mokka, decaf en cappuccino. Tot slot kun je ook filterkoffie zetten met koffiecups, bijvoorbeeld met een Dolce Gusto van Krups. Kijk voor de lekkerste koffie op www.giocoffee.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*