Wat zijn de voordelen van franchisenemer worden?

Droom jij altijd al van het starten van een eigen winkel of restaurant, maar kun je maar niets origineels verzinnen? Of heb je genoeg ideeën, maar wil je enige zekerheid van slagen hebben voor je je zaak opent? Dan is franchisenemer worden misschien iets voor jou. Op deze manier combineer je het beste van een eigen onderneming met de luxe van een achterban die veel paden al voor je heeft gebaand.

Voordeel 1: het is een stuk eenvoudiger om te starten

Als franchisenemer open je weliswaar je eigen zaak, maar feitelijk sluit je je aan bij een keten die al langere tijd bestaat en ben je in de ogen van het publiek slechts een nieuw filiaal. Je hoeft je potentiële klanten dus niet uit te gaan leggen wat ze in jouw zaak kunnen vinden, de kans is groot dat ze de formule al kennen en precies weten wat je te koop hebt.

Dit scheelt zeker in de opstartfase veel werk. Normaal gesproken is naamsbekendheid creëren behoorlijk lastig voor een startende ondernemer. Je zal moeten onderzoeken waar jouw publiek zich bevindt en hoe je ze naar je zaak kunt trekken. Zeker als je een heel nieuw concept aanbiedt kan het best lastig zijn om mensen ervan te overtuigen dat jouw zaak een bezoekje waard is. Sluit je je aan bij een franchiseketen, dan heb je deze problemen een stuk minder. Ja, je moet laten weten dat je er bent, dat de deuren geopend zijn. Maar vertellen wat men in jouw zaak kan vinden en waarom ze je zeker een bezoekje moeten brengen? Dat is in veel gevallen niet nodig. De kans is zelfs groot dat de opening van jouw zaak met gejuich wordt ontvangen door mensen die de formule al uit andere steden kennen!

Voordeel 2: je hebt al naamsbekendheid

Dit vormt een mooi bruggetje naar voordeel 2: de naamsbekendheid. Ga je een franchise beginnen bij een bestaande keten die het goed doet, dan heb je die feitelijk al binnen nog voor je je zaak geopend hebt. Dat is niet alleen lekker makkelijk, het scheelt je ook veel tijd en geld. Vaak worden er vanuit het hoofdkantoor van de franchise ook volop activiteiten ondernomen om de naamsbekendheid te behouden en verhogen, waar jij als franchisenemer mooi van meeprofiteert.

Voordeel 3: je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Word je franchisenemer, dan stap je in een beproefd concept en hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden. Vaak moet je dingen in de praktijk testen om erachter te komen of iets werkt of niet. Bij een nieuwe zaak kan dit veel tijd en zelfs geld kosten. Word je franchisenemer, dan hebben anderen dit al voor je gedaan en kom je feitelijk in een gespreid bedje terecht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*