Een beugel voor volwassene

Het blijft vaak bij een sprookje, een mooie stralende witte lach met rechte tanden . Hoe vaak je je tanden ook poetst, je tanden worden maar niet witter en al helemaal niet rechter. Je twijfelt over het nemen van een beugel, maar je gaat al richting de veertig en je vindt het niet meer gepast om een beugel te hebben. Daarentegen denk  je wel aan het eindresultaat wat voor de rest van je leven is. In dit artikel gaan we de voor- en nadelen bespreken van het hebben van een beugel op volwassen leeftijd.

Aan een beugel nemen als volwassene zitten een aantal nadelen. Het eerste grote nadeel is dat je er waarschijnlijk zelf voor moet betalen of een zwaardere verzekering moet afsluiten. Een ander nadeel is het feit dat een beugel natuurlijk niet het mooiste gezicht is. Hier zijn wel een aantal oplossingen voor zoals een doorzichtige beugel. Ook is het lastig eten met een beugel. Vaak blijft er toch eten achter je beugel zitten wat niet aangenaam is. Het nemen van een beugel is een hele investering maar wel een investering die je de rest van je leven bij blijft.

Maar aan een beugel zitten natuurlijk ook zeker voordelen. Waarschijnlijk ben je eerder van je beugel af als je deze op latere leeftijd neemt. Ook ben je lang niet de enige die op latere leeftijd een beugel neemt. En bedenk ook dat de beugel er tijdelijk zit en de resultaten levenslang.

Zodra u het besluit heeft genomen om een beugel volwassene te nemen, wordt het tijd dat u de tandarts bezoekt. De tandarts kan u weer doorverwijzen naar de orthodontist. Het kan een aantal weken duren voordat u daadwerkelijk uw beugel hebt. Zorg ervoor dat je in korte tijd meerdere keren naar de orthodontist kan. Zij kunnen je beugel vaker aanspannen waardoor deze er eerder uit mag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*